Bounty cake s kokosovou koulí
B
Počet porcí:
10
10
Doba přípravy:
60min
60min
Obtížnost:
Snadné
Snadné
Je to nějaký milovník klasických Bounty sladkých tyčinek? Pokud ano, zkuste tuto odlehčenou a stejně dobrou verzi.
Recept na Bounty cake s kokosovou koulí
Ingredience a postup
Na pečený korpus si připravíme:
2 celé vajíčka (dělat sníh nebylo nutné)
2 lžíce Stévie Natusweet Kristalle
2 lžíce mandlové mouky (případně přidat dle potřeby)
2 lžíce kokosové mouky
1/2 kypřicího prášku
2 lžíce hořkého kakaa
1 lžíce rozehřátého kokosového oleje
Na nepečenou kokosová vrstvu si připravíme (nepečená část)
2 mascarpone
2 tučné tvarohy
2 lžíce mandlové mouky
Cca 5 lžic strouhaného kokosu (tady přidávejte podle potřeby)
2 lžíce Stévie Natusweet Kristalle
Pár kapek vanilkového aroma
Na polití:
1 ks 90% Lindt čokoláda
NEBO
100g 100% čokolády
1 lžička kokosového oleje
1 lžička Stévie Natusweet Kristalle
Příprava
- Celá vejce vyšleháme se stévií Natusweet Kristalle 1:1 a přidáme zbylé suroviny. Důkladně promícháme, nalijeme do formy a pečeme na 180 st. 20 minut.
- Po vychladnutí dáme na korpus kokosovou vrstvu, kde stačí smíchat veškeré suroviny. Po promíchání si část z kokosové vrstvy odebereme na 10 koko-koulí, které ještě obalíme ve strouhaném kokosu a nebo koule obalíme ve směsi ze strouhaného kokosu, mletého máku a rozmixovaných lyofilizovaných malin v poměru 1:1:1.
- Kokosovou směs namačkáme na kakaový vychladlý korpus a polijeme rozehřátou 90% čokoládou a nebo 100% kakaovou hmotou s kokosovým olejem a stévií Natusweet Kristalle 1:1.
- Na závěr polijeme 90% Lindt čokoládou a nebo 100% čokoládou rozpuštěnou se lžičkou kokosového oleje a lžičkou stévie Natusweet Kristalle 1:1.
- Dozdobíme koko-koulemi.
- Dobrou chuť.
- Stévii Natusweet Kristalle 1:1 najdete v mém e-shopu.